Acasă Stiri Giurgiu Dan MOTREANU: „Guvernul a găsit soluția legislativă pentru a subvenționa prețul gigacaloriei”.

Dan MOTREANU: „Guvernul a găsit soluția legislativă pentru a subvenționa prețul gigacaloriei”.

Ordinul pe baza căruia primăriile vor primi subvenții pentru căldură a fost publicat în Monitorul Oficial. Documentul este semnat de ministrul Energiei, ministrul Finanțelor și ministrul Dezvoltării și stabilește procedura care trebuie urmată pentru obținerea acestor subvenții.

Subvenția alocată vizează acoperirea costurilor legate de achiziția de gaze naturale sau de păcură, pentru producerea de energie termică în perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022. Fondurile vor fi alocate de Ministerul Dezvoltării pe baza cererilor semnate de primari.

Primăria Giurgiu va beneficia de acest act normativ, alături de alte primării din România care au dificultăți la plata subvenției pentru căldură.

În calitate de președinte al PNL Giurgiu, am cerut Guvernului României găsirea unei soluții de subvenționare a prețului la gigacalorie pentru municipiul Giurgiu. Am inițiat acest demers după ce Primăria Giurgiu a epuizat toate resursele financiare disponibile pentru plata subvenției. În aceeași situație se regăsesc și alte localități din România fără resurse financiare.

Articolul precedentUE va aplica noi sancțiuni împotriva companiilor petroliere ruseşti, dar nu interzice importul de ţiţei
Articolul următorTată și fiu găsiți decedați în casa în care abia se mutaseră