Acasă Stiri Prahova „O fărâmă de căldură dacă poți oferi unui suflet înghețat, o faci...

„O fărâmă de căldură dacă poți oferi unui suflet înghețat, o faci fără să pregeți!” Părintele Nicolae Tănase, de la Valea Screzii, „tată” pentru încă 35 de copii orfani refugiați

„Gurile” de care, cu atâta dragoste, părintele Nicolae Tănase, de la Valea Screzii, are grijă de zeci de ani s-au înmulțit, odată cu primirea în sânul comunității pe care o păstorește a 35 de copii refugiați. Sunt suflete nevinovate, fugite din calea bombardamentelor, alături de aparținători, toți din raionul Chilia, regiunea Odessa. Au ajuns aici, într-o noapte friguroasă de început de martie, fără să știe cui mai aparțin și care le este drumul.

Nu limba îi unește pe orfanii refugiați cu cei 328 de copii cărora părintele Tănase deja le este „tată” de ani de zile, ci dragostea față de credință și aproapele aflat în suferință.

„O bucată de pâine dacă ai, o împarți cu cel aflat în necaz”

Centrul Social Pro Vita, care își desfășoară activitatea în satele Valea Plopului și Valea Screzii a devenit „casă” pentru zecile de copii, treziți noaptea din somn, în zgomotul infernal al alarmelor de atac aerian.

 » [ CITESTE TOATA STIREA ]

Articolul precedentPodcast cu Verdini, magicianul familiei: “Magia este pentru toate vârstele”
Articolul următorApropiatul lui Vladimir Putin anunţă data la care va cădea preşedintele Rusiei. Când vom scăpa de liderul de la Kremlin