Acasă Stiri Olt Polițiștii rutieri din Olt au făcut prăpăd pe șosele: Peste 1000 de...

Polițiștii rutieri din Olt au făcut prăpăd pe șosele: Peste 1000 de amenzi și 148 de permise reținute

42
0

Acțiuni de amploare a polițiștilor rutieri din Olt pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere: în doar o săptămână, oamenii legii au atât de multe nereguli, încât au fost nevoiți să aplice peste 1000 de sancțiuni contravenționale și să rețină 148 de permise de conducere.

Acțiunile au avut locîÎn perioada 7 – 13 martie. Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 1.013 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 300.000 de lei.

Dintre acestea, 1.001 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Mai precis, 241 de amenzi au fost date pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 166 pentru nefolosirea centurilor sau dispozitivelor de siguranță omologate.

„De asemenea, au mai fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale pentru abaterile săvârșite de bicicliști, 18 pentru abaterile săvârșite de pietoni, 14 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 16 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice (având o concentrație alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat) și 510 alte sancțiuni”,

 » [ CITESTE TOATA STIREA ]

Articolul precedentProprietarul câinelui Rottweiler, care a mușcat toți membrii familiei, a fost amendat de polițiștii prahoveni
Articolul următorAparatul dentar la adulți – beneficii și efecte