Acasă Stiri Prahova Recensământ 2022. Cine primește o zi liberă și cine riscă amenzi de...

Recensământ 2022. Cine primește o zi liberă și cine riscă amenzi de până la 3000 de lei

Începând de luni, 14 martie, a început recensământul populației și locuințelor 2022. Acesta se va face în două etape: până pe 15 mai se va face autorecenzarea, online, iar apoi în format fizic, prin operatori, care vor merge direct în gospodării. Din păcate, site-ul oficial a ”picat” din cauza numărului mare de solicitări.

Cei care se auto-recenzează au dreptul legal la o zi liberă, iar cei care nu completează online chestionarele de recensământ nu vor fi amendați.

În schimb, persoanele care vor refuza să furnizeze informaţii direct operatorilor sau vor furniza date eronate sau incomplete acestora riscă amenzi cuprinse între 1.000 și 3.000 de lei (art. 54 din OUG nr. 19/2020).

Citește și Recensământ 2022 – Programul de lucru de la centrele de autorecenzare asistată din Ploiești

Website-ul dedicat Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor a fost suprasolicitat, iar persoanele care doresc să se autorecenzeze sunt îndemnate să acceseze direct Platforma de Autorecenzare sau site-ul Institutului Naţional de Statistică.

 » [ CITESTE TOATA STIREA ]

Articolul precedentNoi imagini de la accidentul din Curtișoara. Trei persoane, transportate la spital
Articolul următorColiziune între două autoturisme pe varianta ocolitoare a Caracalului. O femeie a ajuns la spital/ FOTO