Acasă Stiri Ilfov Salvați Copiii România avertizează: Copiii refugiați au nevoie de sprijin psiho-emoțional!

Salvați Copiii România avertizează: Copiii refugiați au nevoie de sprijin psiho-emoțional!

23
0

Mii de femei ucrainene fug din calea războiului cu copiii în brațe. După zile întregi de mers prin frigul năpraznic, fără mâncare, cu tot felul de frici și de dureri, multe dintre ele ajung, în sfârșit, în țări sigure cum este România unde primesc o mână de ajutor.
 

Neînțelegând de ce sunt purtați pe drumuri, de ce nu sunt acasă, în sânul familiei, ca întotdeauna, acești copii au sentimente acute de dislocare și abandon, care se pot transforma în sindrom post-traumatic, avertizează psihologii Salvați Copiii România, care fac parte din echipele de asistență umanitară pe care organizația le-a concentrat la punctele de frontieră cu Ucraina și Moldova și în centrele pentru solicitanți de azil. Și numai copiii necesită servicii psihologice, ci și mamele lor. „Nevoile acute sunt cele legate de asistența umanitară rapidă, de informații, dar o componentă esențială este aceea de sprijin emoțional, atât la frontieră, cât și în centrele în care mamele și copiii sunt cazați.

 » CITESTE MAI MULTE DESPRE ACEASTA STIRE

Articolul precedentDeși nu mai este obligatorie, STB recomandă purtarea măștii în mijloacele de transport și în stații  
Articolul următorMinistrul Agriculturii a anunțat că România poate deveni exportatorul numărul 1 din Europa la ulei de floarea soarelui