Acasă Stiri Gorj Senatorul Rujan, veste bună de la Senat!

Senatorul Rujan, veste bună de la Senat!

38
0

„La Senat s-a votat proiectul PSD de scoatere din zona ariilor protejate a investițiilor hidrotehnice, fapt ce va duce la finalizarea multor hidrocentrale abandonate, printre care și cele de pe Valea Jiului”, a anunțat, astăzi, parlamentarul PSD Gorj.

De altfel, două hidrocentrale pe râul Jiu, construite în proporție de peste 90 la sută, stau blocate din 2017. Proiectul, în care statul a pompat 155 de milioane de euro, a fost declarat ilegal de instanță. Motivul? lucrările sunt reclamate de ecologiști drept o crimă împotriva naturii.

Luna trecută însă cazul hidrocentralelor de pe Jiu a luat o nouă cotitură. Înalta Curte de Casație și Justiție a decis pe 16 februarie, rejudecarea cazului pentru anularea deciziei etapei de încadrare pentru proiectul hidro Bumbești-Livezeni. Asociațiile Bankwatch România și AgentGreen au arătat instanței că etapa de încadrare, o procedură de mediu de bază pentru aprobarea proiectelor, nu a fost emisă legal.

 » CITESTE MAI MULTE DESPRE ACEASTA STIRE

Articolul precedentConcurs de admitere organizat la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești
Articolul următorPreţurile la energie şi gaze, PLAFONATE timp de un an, începând cu 1 aprilie 2022. Declarația premierului Ciucă