Acasă Stiri Valcea Succes legislativ al deputatului Cristian Buican

Succes legislativ al deputatului Cristian Buican

42
0

În data de 14 martie 2022, în urma dezbaterilor din cadrul Camerei Deputaților, Propunerea legislativă privind practicile comerciale neloiale dintre întreprinderi în cadrul lanțului de aprovizionare agricol și alimentar, cu nr. PLX 178/2021, având ca inițiator unic pe deputatul Partidului Național Liberal Cristian Buican, a fost adoptată cu majoritate de voturi.

Odată cu adoptarea acestei propuneri legislative, ce a avut ca bază Directiva (UE) 2019/633 a Parlamentului European și a Consiliului din 17 aprilie 2019 privind practicile comerciale neloiale dintre întreprinderi în cadrul lanțului de aprovizionare agricol și alimentar, producătorul român va avea parte de un tratament corect și echitabil în negocierile privind vânzarea produselor sale.
Această Lege este prima reglementare de pe piața românească a raporturilor dintre furnizorii de bunuri agricole şi alimentare şi cumpărătorii comercianţi ai acestora. Existența pe piaţă a unor practici anticoncurențiale şi inechitabile faţă de producătorii autohtoni, folosirea neloială în anumite ocazii a forţei de negociere mult mai mare a lanţurilor de retail au generat,

 » [ CITESTE TOATA STIREA ]

Articolul precedentConsilier de etică, din rândul funcționarilor publici, la Primăria Ploiești
Articolul următorFOTO| Liberalul de Alba, Alin Ignat, a depus astăzi jurământul ca deputat în Parlamentul României: „Avem treabă de făcut”