Acasă Stiri Giurgiu Un robot va decide dacă asocierea unor covinte cu guvernul sau președintele...

Un robot va decide dacă asocierea unor covinte cu guvernul sau președintele este sau nu fake-news!

53
0

Săptămâna trecută, Profit.ro a anunțat că „un grup de lucru creat de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), la care s-a alăturat și Guvernul României, împreună cu CNA și mai multe ONG-uri, pregătește o platformă informatică, ce va scana presa online, dar și bloguri și rețele sociale, pentru a găsi fake news, surse de dezinformare și propagandă în contextul conflictului din Ucraina”.
Scandalul public s-a declanșat în momentul în care s-au aflat detalii: combinațiile de cuvinte considerate ”dezinformare” și ”propaganda rusă” sunt cele care ar asocia, în același text, Guvernul, premierul sau președintele cu cuvintele “corupție”, “incompetență”, “mizerie” sau “furtișag”.
Grupul de lucru ar urma să decidă eliminarea textelor considerate ”dezinformare”. Nu este clar în acest moment și nicio autoritate a statului nu a explicat până în prezent în baza cărei legi s-ar constitui acest organ de cenzură.
Crearea platformei de vânătoare a fake-news-urilor prin algoritmi
Secretarul de stat în MAI Raed Arafat afirmă că proiectul platformei de combatere a fake-news va continua,

Articolul precedentDeputat PNL, Gabriela HORGA: ”Parlamentarii din țările membre ale Consiliului Europei sunt solidari cu poporul ucrainean!”
Articolul următorSenatorul Iordache: Plătim facturi umflate la energie, suntem la mâna unor interese externe!