Acasă Stiri Olt Alexandru Rafila, anunț despre posibile cazuri de poliomielită sau difterie la refugiații...

Alexandru Rafila, anunț despre posibile cazuri de poliomielită sau difterie la refugiații din Ucraina, boli eradicate în România

57
0

Refugiații din Ucraina sunt supuși controlului medical pentru posibile cazuri de difterie și poliomielită, boli eradicate în România. Anunțul a fost făcut marți de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a anunțat, marți, că sunt investigate medical cazurile de persoane venite din Ucraina ce pot ridica suspiciune de poliomielită sau difterie, care sunt eradicate în România. Sunt vizați în special copiii. Potrivit ministrului Sănătății, populația Ucrainei, în special populația pediatrică, are acoperire vaccinală inferioară țărilor din Uniunea Europeană și, implicit, din România.

„Întotdeauna când există un fenomen migrator există acest pericol. Bolile transmisibile, inclusiv cele prevenibile prin vaccinare, nu au dispărut. Singura care a dispărut este variola. Într-o populația mai puțin vaccinată, cum e cea din Ucraina, mă refer la cea pediatrică. Sigur există o preocupare. Se lucrează la supravegherea posibilelor cazuri de paralizie care ar putea să fie legate de o formă de poliomielită cu virus derivat din vaccin sau o formă de difterie.

 » [ CITESTE TOATA STIREA ]

Articolul precedentPeste 120 de salvatori montani vor participa la concursul profesional ,,Rânca Rescue Race”
Articolul următorSenator: Premieră în România! Simplificări pentru înregistrarea firmelor. Ce alte schimbări au fost votate