Acasă Stiri Giurgiu Atenție! Infractorii cibernetici vă atrag cu mesaje înșelătoare conform cărora sunteți...

Atenție! Infractorii cibernetici vă atrag cu mesaje înșelătoare conform cărora sunteți anunțați că ați câștigat un job sau o sumă importantă de bani!

27
0

Atenție giurgiuveni! Utilizatorii unor aplicaţii de mesagerie şi SMS sunt vizaţi de o nouă campanie înşelătoare – avertizează experţii Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC), într-o postare publicată, luni, pe Facebook.
Ea este desfășurată prin intermediul unor mesaje în care vă sunt promise oportunităţi de angajare sau de investiţii ce promit câştiguri rapide, mai spun specialiștii din DNSC.
”(..) Unii utilizatori din România au început să primească astfel de mesaje: ‘Bună, aţi fost selectat pentru un job part time/full time, mai mult de 900 de zile. Acceptă acest post vacant’.
Mesajul primit are şi un link care, odată accesat, redirecţionează utilizatorul către aplicaţia de mesagerie #WhatsApp şi deschide o conversaţie cu infractorii cibernetici din spatele acelui contact. În urma conversaţiei avute, aflăm că putem câştiga bani rapid prin obţinerea de comisioane din ‘unele comenzi virtuale’ menite să ‘crească datele de vânzări’ ale unor comercianţi cunoscuţi la nivel internaţional.

Articolul precedentPeste 1 milion de lei vor ajunge la Spitalul Filantropia pentru dotarea secției de terapie intensivă neonatală
Articolul următorMieii de Paști, la 40 de lei kilogramul ?!