Acasă Stiri Giurgiu Deputat PNL, Gabriela Horga: ”Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (#APCE) a votat...

Deputat PNL, Gabriela Horga: ”Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (#APCE) a votat acum, în unanimitate, propunerea prin care solicită excluderea Rusiei din Consiliul Europei.”

”În calitate de membră a Delegației Parlamentului României la APCE, am votat rezoluția care conține această propunere. Consider că un stat care nu respectă granițele recunoscute internațional, a cărui armată omoară civili și distruge orașe nu are cum să mai facă parte dintr-o instituție pan-europeană care își propune să protejeze drepturile omului.
În momentul în care a devenit evident că există o majoritate absolută în favoarea acestei rezoluții de excludere, Rusia a declanşat procedura ieşirii din Consiliul Europei.
Potrivit documentului votat de APCE, Comitetul de Miniștri trebuie să ceară retragerea Federației Ruse din Consiliul Europei. Dacă Federația Rusă nu se conformează acestei solicitări, Comitetul de Miniștri trebuie să ia în considerare data imediat posibilă de la care Rusia să înceteze să mai facă parte din Consiliul Europei.
APCE condamnă agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei, este solidară cu Ucraina și cu poporul ucrainean și își reafirmă susținerea pentru suveranitatea,

Articolul precedentO tânără este cercetată penal după ce a solicitat donații, pretinzând că e refugiată din Ucraina !
Articolul următorDonații pentru Ucraina la mall-ul din Târgu-Jiu