Acasă Stiri Gorj Educaţia…şi Lecţia de viaţă! – Slujba de pomenire a sculptorului Constantin Brâncuşi,...

Educaţia…şi Lecţia de viaţă! – Slujba de pomenire a sculptorului Constantin Brâncuşi, la Mănăstirea Lainici, Gorj (II) – ,,Se cuvine să-I mulţumim Bunului Dumnezeu, pentru că ne-a întărit şi ne-a călăuzit paşii ca să facem, astăzi, slujba de comemorare a lui Constantin Brâncuşi”!

29
0

Aşa cum s-a menţionat în ziarul nostru, sâmbătă, 12 martie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte, dr. IRINEU, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, la Sfânta Mănăstire Lainici, din Judeţul Gorj, în prezenţa unui număr însemnat de participanţi, oameni de cultură şi slujitori ai dreptei credinţe, mulţi călători aflaţi în pelerinaj la sfânta lavră, a fost săvârşită slujba de pomenire a genialului sculptor Constantin Brâncuşi, cu prilejul prefaţării zilei de mâine, 16 martie şi a celor 65 de ani de la înălţarea la ceruri a «părintelui sculpturii moderne», care este şi marele nostru gorjean de geniu incontestabil! Organizatorii manifestării au fost Mănăstirea Lainici, Fundaţia «Casa Brâncuşi» Hobiţa, Filiala Gorj a Asociaţiei Naţionale «Cultul Eroilor – Regina Maria» şi Primăria Peştişani.

,,Considerăm că biserica ar putea să-l coopteze în rândurile sale, iar, cu sprijinul Părintelui Stareţ, să pledăm pentru canonizarea lui Constantin Brâncuşi”!
După alocuţiunea destul de succintă şi concisă a Primarului Comunei Peştişani,

 » CITESTE MAI MULTE DESPRE ACEASTA STIRE

Articolul precedentMedicul Stăniloiu neagă comportamentul neprofesionist! Doctorul recunoaște că a ridicat tonul la mama micului pacient al SJU
Articolul următorCum a aflat Ministrul Apărării, de drona căzută în România: „M-a anunțat un sătean pe care mă cunoștea. M-am gândit să nu fie vreo glumă”