Acasă Stiri Prahova Escrocherie cu locuri de muncă bine plătite pe whatsapp. Ce se întâmplă...

Escrocherie cu locuri de muncă bine plătite pe whatsapp. Ce se întâmplă dacă dai curs mesajelor

Directoratul Național de Securitate Cibernetică – DNSC din cadrul Guvernului România atrage atenția asupra unei noi metode de escrocherie cu locuri de muncă bine plătite care se viralizează sub forma unor mesaje pe whatsapp.
Comunicatul DNSC

Atenție la propunerile primite prin intermediul aplicațiilor de mesagerie sau sms, care vă prezintă oportunități de angajare sau de investiții ce promit câștiguri rapide!

Unii utilizatori din România au început să primească mesaje de angajare.

Obiectivul principal pentru propagarea unor astfel de mesaje este să provoace curiozitatea utilizatorului pentru a intra în conversație pe aplicația WhatsApp cu cei care se află în spatele numărului afișat.

De obicei infractorii cibernetici se folosesc de această metodă pentru a atrage potențiale victime să ofere date sensibile, sub pretextul nevoii deschiderii unor conturi pentru participarea într-un sistem piramidal de câștig bazat pe invitarea unor noi ‘clienți’, la care adaugă ulterior o componentă de investiții în criptomonedă.

 » [ CITESTE TOATA STIREA ]

Articolul precedentPeste 120 de salvatori montani vor participa la concursul profesional ,,Rânca Rescue Race”
Articolul următorSenator: Premieră în România! Simplificări pentru înregistrarea firmelor. Ce alte schimbări au fost votate