Acasă Stiri Prahova Gazul rusesc a fost oprit prin conducta Yamal. Rușii au reluat însă...

Gazul rusesc a fost oprit prin conducta Yamal. Rușii au reluat însă furnizarea către Europa printr-o altă conductă care trece prin Polonia și Germania

20
0

Nu se știe deocamdată dacă decizia de oprire de marți prin conducta Yamal este una temporară, cauzată de probleme tehnice sau stratetice, însă alimentarea cu gaz rusesc este momentan suplinită pe alte căi.

Rusia a oprit marți dimineață furnizarea de gaze naturale către Europa prin conducta Yamal, potrivit datelor provenite de la autoritățile germane din domeniu, citate de Reuters.

Fluxurile de gaz prin celelalte conducte, inclusiv Nord Stream 1 prin Marea Baltică, sunt momentan stabile. Debitele prin Nord Stream 1 au fost constante la 73.286.889 kWh/h, au arătat datele operatorului.

Datele operatorului de conducte Gascade au arătat că fluxurile de gaz către est, la punctul de ieșire din Mallnow, au fost de 4.997.859 kWh/h, marți dimineață. Gazul venea anterior spre Germania pe fondul cererii puternice și al prețurilor ridicate ale gazului.Compania rusă de gaze Gazprom nu a făcut comemtarii pe această temă, potrivit sursei citate.

 » [ CITESTE TOATA STIREA ]

Articolul precedentSe reabilitează accesul către Biserica Cetăţuia
Articolul următorLaurențiu Cazan, alături de producătorii români