Acasă Stiri Valcea Măsuri privind combaterea focarului de Pestă Porcină Africană din comuna Voicești

Măsuri privind combaterea focarului de Pestă Porcină Africană din comuna Voicești

Membrii Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB) Vâlcea, convocați astăzi în ședință de lucru la sediul Instituției Prefectului au decis, în regim de urgență, măsurile pentru izolarea și combaterea Pestei Porcine Africane, ca urmare a confirmării unui nou focar în comuna Voicești.

În scopul limitării bolii, s-a decis restricționarea circulației persoanelor înspre sau dinspre locație, accesul făcându-se pietonal; menținerea de dezinfectoare pietonale la intrarea/ieșirea din focar; finalizarea anchetei epidemiologice în vederea identificării sursei de infecție.
În jurul focarului de pestă porcină africană a fost delimitată zona de restricție care este formată din zona de protecție și zona de supraveghere. Măsurile adoptate de CLCB Vâlcea în zona de protecție sunt următoarele: porcii nu vor părăsi exploatațiile în care sunt crescuți până la ridicarea măsurilor de restricții și vor fi ținuți separat de alte specii de animale sălbatice sau domestice; se va efectua recensământul tuturor exploatațiilor de porcine.

 » [ CITESTE TOATA STIREA ]

Articolul precedentCu ajutorul expertilor OVB pot fi asigurate orice fel de riscuri la care este supusa locuinta voastra
Articolul următorJALE pe piața imobiliară din România: Preţurile la materialele de construcţii au crescut cu 60-80%