Acasă Stiri Gorj Mieii de Paști, la 40 de lei kilogramul ?!

Mieii de Paști, la 40 de lei kilogramul ?!

47
0

Valul de scumpiri din ultima perioadă pare să nu ocolească nici prețul cărnii de miel, mai ales că luna viitoare este Paștele, iar ciobanii speră ca atunci să își scoată majoritatea cheltuielilor de peste an.

Dacă în Ardeal proprietarii turmelor au anunțat deja prețuri și de 45 de lei pe kilogramul de animal sacrificat, la Gorj ciobanii par deocamdată să nu ceară mai mult de 40 de lei. Nici ei nu știu exact pentru că până la vânzarea mieilor mai sunt câteva săptămâni bune, iar prețurile pot fi influențate până atunci de diverși factori. Cea mai cunoscută băciță a Gorjului, Mărioara Băbu, spune că anul acesta vom avea miei mai mari în greutate, mulți dintre ei fiind fătați încă din luna octombrie. Asta înseamnă că și prețul lor va fi pe măsura kilogramelor pe care le au. „Vor fi miei mai mari ca altădată. Oile au fătat mult mai devreme și de aceea sunt miei mai mari.

 » CITESTE MAI MULTE DESPRE ACEASTA STIRE

Articolul precedentAtenție! Infractorii cibernetici vă atrag cu mesaje înșelătoare conform cărora sunteți anunțați că ați câștigat un job sau o sumă importantă de bani!
Articolul următorLa doi ani după ce l-a lovit cu parul în cap, agresorul nu a fost trimis în judecată! Șengher a fost reținut vineri pentru furt de lemne