Acasă Stiri Prahova Ministrul Apărării: ”Nu revenim la stagiul militar obligatoriu”. Cine va fi chemat...

Ministrul Apărării: ”Nu revenim la stagiul militar obligatoriu”. Cine va fi chemat în caz de mobilizare

63
0

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a dat asigurări că România nu va reintroduce stagiul militar obligatoriu nici măcar în contextul războiului din Ucraina.

Invitat la Digi 24, ministrul Apărării a declarat că reintroducerea serviciului militar obligatoriu ar fi costisitoare și ineficientă, dând exemplul recruților nepregătiți din armata rusă.

„În niciun caz nu se va reveni la stagiul militar obligatoriu. Nu este nici practic. Astăzi se merge pe armate profesioniste. Mi se pare că o parte – şi nu este propagandă, avem chiar informaţii oficiale – cea mai importantă parte a trupelor ruse care s-au împiedicat în Ucraina sunt formate din tineri fără pregătire militară. Sunt noi, au venit acum şi nu reprezintă un avantaj pentru armata rusă în acest moment”, a explicat Dîncu.

Ministrul Apărării a precizat că nici măcar în caz de mobilizare nu pot fi chemate toate persoanele între anumite vârste, dacă nu au făcut pregătire militară.

 » [ CITESTE TOATA STIREA ]

Articolul precedentA fost elucidat misterul dronei care a căzut în Bistrița
Articolul următorTelekom Mobile devine rețeaua 100% nelimitată pentru utilizatorii de cartele prepaid și dă șansa clienților să câștige unul dintre cele șase Samsung Galaxy S22