Acasă Stiri Dolj (VIDEO) Iohannis: Aderarea României şi a Bulgariei la Schengen va contribui la...

(VIDEO) Iohannis: Aderarea României şi a Bulgariei la Schengen va contribui la consolidarea Pieţei Unice

29
0

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că aderarea României şi a Bulgariei la Schengen va contribui în mod esenţial la consolidarea Pieţei Unice şi la întărirea rezilienţei Uniunii Europene în ansamblul său.

Şeful statului a avut convorbiri tete-a-tete şi convorbiri oficiale cu omologul bulgar, Rumen Radev, care efectuează o vizită de lucru în România.

„Am abordat şi obiectivul ţărilor noastre cu privire la avansarea procesului de aderare la Spaţiul Schengen. Aderarea noastră va contribui în mod esenţial la consolidarea Pieţei Unice şi la întărirea rezilienţei Uniunii în ansamblul său, ceea ce este cu atât mai necesar în contextul actual, marcat de crize multiple.

Măsurile adoptate de autorităţile române de gestionare a frontierei în contextul actualului flux de refugiaţi din Ucraina au demonstrat, încă o dată, că România aplică eficient standardele comune care decurg din acquis-ul Schengen”, a punctat Klaus Iohannis, în conferinţa de presă comună cu omologul bulgar,

 » CITESTE MAI MULTE DESPRE ACEASTA STIRE

Articolul precedent(VIDEO) Stoltenberg: Rusia ar putea conduce o operațiune sub steag fals cu arme chimice
Articolul următorCristina Elena DINU: „PSD face tot ce este posibil pentru a-şi onora mandatul cu care a intrat la guvernare!”