Acasă Stiri Mehedinti Curtea Penală Internațională de la Haga a decis: RUSIA trebuie să stopeze...

Curtea Penală Internațională de la Haga a decis: RUSIA trebuie să stopeze imediat acțiunile din Ucraina

19
0

Curtea Penală Internațională de la Haga a decis, miercuri după-amiază, că Rusia trebuie să oprească de urgență operațiunile militare din Ucraina. Decizia a fost luată în absența reprezentanților Moscovei, relatează realitatea.net

Judecătorii au stabilit că Rusia nu a depus probe privind genocidul comis în regiunea Donbas, care ar fi motivat invazia și, în consecință, a solicita o decizie de urgență care să oprească ostilitățile, potrivit Realitatea Plus.

Președintele Curții, judecătoarea americană Joan E. Donoghue, a spus că ambasadorul Rusiei în Olanda i-a informat pe judecători că „guvernul său nu intenționează să participe la audieri”, fapt pentru care audierea a continuat fără delegația rusă.

Președintele rus Vladimir Putin a pretins că „acțiunea militară specială” a Rusiei este necesară „pentru a proteja oamenii care au fost supuși la intimidare și genocid” – adică cei a căror primă sau unică limbă este rusa – în estul Ucrainei.

 » [ CITESTE TOATA STIREA ]

Articolul precedentVeste bună pentru zeci de mii de pensionari cu venituri mici. Cine poate beneficia şi ce acte sunt necesare
Articolul următorAPIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii Campaniei 2022