Acasă Stiri Giurgiu Dan Motreanu: „Fermierii și furnizorii mici vor fi protejați de practicile neloiale...

Dan Motreanu: „Fermierii și furnizorii mici vor fi protejați de practicile neloiale în baza unei directive a Uniunii Europene”

49
0

Măsurile de protecție vor intra în vigoare cu zece luni de întârziere, pentru că responsabilii de la București nu s-au grăbit să transpună directiva UE în acest sens.

Camera Deputaților a aprobat propunerea legislativă privind practicile comerciale neloiale dintre întreprinderi în cadrul lanțului de aprovizionare agricol și alimentar.

Actul normativ vizează transpunerea în legislația românească a Directivei UE 2019/633. Directiva UE are scopul de a proteja micii fermieri în relația cu marii producători. Printre practicile comerciale neloiale care urmează a fi interzise se numără: plăţile întârziate în cazul produselor perisabile, anulările în ultimul minut ale comenzilor, modificările unilaterale sau retroactive ale contractelor, obligarea furnizorului la plata produselor irosite şi refuzul contractelor scrise.

Salut acest vot din Parlamentul României, dar este regretabil că Legislativul de la București a depășit cu peste zece luni de zile termenul fixat de Comisia Europeană pentru transpunerea în legislația națională a directivei privind practicile neloiale –

Articolul precedentTeatrul Marin Sorescu din Craiova primește Premiul Special al Senatului UNITER
Articolul următor27 de școli din județul Giurgiu au aplicat pentru granturi în cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar