Acasă Stiri Dolj Dr. Lucia Florescu: Apneea în somn, răspunzătoare pentru 36% din accidentele rutiere...

Dr. Lucia Florescu: Apneea în somn, răspunzătoare pentru 36% din accidentele rutiere fatale

61
0

Anual, în luna martie, în vinerea dinaintea echinocțiului de primăvară, se sărbătorește Ziua Mondială a Somnului. În 2022, aceasta este marcată pe 18 martie, sub sloganul „Un somn de calitate, o minte sănătoasă, o lume fericită”. De ce merită acesta o zi specială ne explică medicul pneumolog Lucia Florescu, cu competență în somnologie. Specialistul pune în lumină importanța vitală a somnului și efectele devastatoare ale privării de acesta.

Cea mai frecventă tulburare de somn este sindromul de apnee în somn, care, în forma sa obstructivă, este responsabil de o parte covârșitoare a accidentelor rutiere, conform studiilor.

Privarea severă de somn crește riscul de deces

Privarea severă de somn poate avea duce la dezechilibre neurologice grave, iar un somn insuficient lasă, de asemenea, urme asupra sănătății noastre.

”De ce să celebrăm anual o zi a somnului? Pentru că dormind bine prețuim viața! Pentru a înțelege ceea ce înseamnă pentru organismul nostru un somn suficient și eficient este elocvent să menționăm că un somn sub 5 ore pe noapte are deja consecințe asupra sănătății noastre.

 » CITESTE MAI MULTE DESPRE ACEASTA STIRE

Articolul precedentProiect de hotărâre privind transportul public în regim de taxi, inițiat de Primăria Buzău
Articolul următorAproape trei mii de cereri de angajare, depuse la CE Oltenia