Acasă Stiri Gorj Dumnezeu să vă sălăşluiască în Lumina Raiului ceresc, neuitatul meu purtător de...

Dumnezeu să vă sălăşluiască în Lumina Raiului ceresc, neuitatul meu purtător de grijă şi sfătuitor de suflet, Domnule Director, Prof. PETRICĂ POPESCU!

23
0

Aţi văzut lumina zilei la 13 iulie 1935, în localitatea Strâmba Jiu, din părinții Dumitru și Maria fiind cel mai mic dintre cei cinci frați. Descendent dintr-o familie țărănească bine organizată, în care cultul muncii, onestitatea și pasiunea cărții erau la loc de cinste aţi devenit slujitorul și luminătorul celor mici și celor mari deopotrivă în tainele învăţăturii de carte! După absolvirea școlii primare în satul natal, avându-l ca învățător pe Nicolae Vâlceanu, părinții au făcut eforturi obținând dispensa de vârstă și aţi fost înscris la Școala Normală din Tg Jiu unde aţi fost un bun coleg şi prieten cu unchiul meu, Învăţătorul Gheorghe Scurtu. La terminarea școlii în anul 1953 aţi fost repartizat ca învățător la Școala Primară Burila Mică, raionul Vânju Mare, regiunea Oltenia unde îndeplineaţi și funcția de director. La 1 septembrie 1955 v-aţi transferat la Școala Primară Urdari unde aţi profesat numai 3 luni fiind încorporat.

 » CITESTE MAI MULTE DESPRE ACEASTA STIRE

Articolul precedentVIDEO Spitalul din Nehoiu, dotat de Green Group cu o instalație modernă de stocare și distribuție a oxigenului medicinal
Articolul următorDragoş Militaru, mulţumit de sezonul regular: Suntem printre surprizele sezonului