Cinci amenzi au fost date de inspectorii Direcției Sanitar Veterinare Gorj, în ultima săptămână, unor operatori și persoane fizice din Hurezani și Târgu-Jiu.
Un restaurant și o măcelărie s-au ales cu cele mai mari amenzi, de 12.000 de lei fiecare.
La data controlului DSV Gorj, măcelăria nu a făcut dovada monitorizării corecte a temperaturii la toate vitrinele frigorifice de expunere din spațiul de comercializare. Aici au fost identificate 11,1 kg pastă de mici și 1,2 kg carne tocată de vită fără elemente de identificare și fără documente de proveniență. Pe lângă amendă, ca sancțiune complementară, DSV Gorj a dispus reținerea oficială și destinare către neutralizare controlată a produselor din carne.
„O amendă de 12.000 lei a fost aplicată unui restaurant pentru următoarele constatări: plafon neigienizat, care prezintă zone cu exfolieri; rafturi confecționate din materiale corodabile și neigienizate; lipsa unei chiuvete cu facilități igienice, destinate exclusiv spălării mâinilor personalului;