Acasă Stiri Dolj Nouă tulpină de COVID-19, descoperită în Israel

Nouă tulpină de COVID-19, descoperită în Israel

30
0

Două cazuri de infectare cu o variantă de SARS-CoV-2 necunoscută până acum au fost descoperite în Israel, a anunțat ministerul Sănătății din aceasta țară. Tulpina, fără gravitate aparentă, combină subvariantele BA 1 și BA 2 ale Omicron.

Cele două cazuri au fost descoperite la testele PCR efectuate la aeroportul Ben Gurion, la intrarea în Israel. Potrivit autorităților sanitare, persoanele infectate aveau simptome ușoare de febră, dureri de cap și musculare și nu au avut nevoie de o medicație specială.

Pentru coordonatorul strategiei anti-COVID-19 a guvernului israelian, Salman Zarka, fenomenul variantelor combinate este bine cunoscut. „În acest stadiu, nu suntem îngrijoraţi că noua variantă poate duce la cazuri grave”, a declarat acesta la postul de radio al armatei.

Situaţia sanitară s-a deteriorat în mai multe ţări în contextul răspândirii subvariantei BA.2, deosebit de contagioasă. Cu toate acestea, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, BA.2 nu a provocat o formă mai gravă de COVID-19 comparativ cu BA.1.

 » CITESTE MAI MULTE DESPRE ACEASTA STIRE

Articolul precedentPost TV ucrainean piratat de ruşi, care au difuzat un mesaj fals de capitulare al lui Zelenski
Articolul următorAmendă record și suspendarea activității pentru o benzinărie din Tecuci