Acasă Stiri Prahova OMS: „Sunt de așteptat creșteri, în special în zonele în care restricțiile...

OMS: „Sunt de așteptat creșteri, în special în zonele în care restricțiile au fost ridicate”

32
0

oms, restricții, covid, rată de testare, Tedros Adhanom Ghebreyesus, bilanț 16 martieCreșterea globală a numărului de cazuri COVID ar putea fi vârful icebergului. Motivul? Unele țări raportează și scăderea ratelor de testare, spune șeful Organizației Mondiale a Sănătății. Potrivit acestuia, există niveluri inacceptabil de ridicate ale mortalității în multe țări.

Săptămâna trecută, noile infecții au crescut cu 8% la nivel global, comparativ cu săptămâna precedentă.

„Sunt de așteptat creșteri în special în zonele în care restricțiile au fost ridicate. Cu toate acestea, există niveluri inacceptabil de ridicate ale mortalității în multe țări”, a declarat presei șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, conform Reuters.

Citește și: Marius Budăi, ministrul muncii, despre posibilitatea reducerii contribuţiei pentru pensii

O combinație de factori a dus la aceste creșteri, inclusiv varianta Omicron, foarte transmisibilă, și ridicarea restricțiilor sociale și de sănătate publică, a declarat Maria Van Kerkhove, responsabilul tehnic al OMS pentru pandemie.

„Înțelegem pe deplin că lumea trebuie să treacă peste COVID-19,

 » [ CITESTE TOATA STIREA ]

Articolul precedentPowerlifting -pasiunea și ambiția pentru atletica grea l-au făcut pe prahoveanul Andrei Georgescu să doboare record după record (FOTO)
Articolul următorDeltacron, noua variantă a COVID-19, are un nivel redus de circulație. Anunțul OMS