Acasă Stiri Gorj Revizuirea planului de decarbonare – Proteste reluate, minerii și energeticienii vor salarii...

Revizuirea planului de decarbonare – Proteste reluate, minerii și energeticienii vor salarii consistente și pensionarea celor de peste 52 de ani în condițiile Legii 197

5
0

*,,A venit momentul să ni se arate respect!”

Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu este din nou în stradă. Criza energetică pre-existentă războiului din Ucraina duce la o revizuire a planului de decarbonare. În acest context, sunt necesare noi angajări în minerit și energie și cel puțin menținerea capacităților existente dacă nu redeschiderea celor închise. Manu Tomescu declară că este momentul ca minerii și energeticienii să fie apreciați la justa lor valoare. Asta s-ar putea traduce în majorări salariale consistente și îmbunătățirea condițiilor de muncă.

De asemenea, Manu Tomescu spune că Legea 197 trebuie respectată în integralitate fiindcă permite angajarea persoanelor tinere care ar putea să-i înlocuiască pe cei cu vechime care s-ar putea bucura de o pensie decentă, fiind bolnavi și îmbătrâniți în urma unor decenii de muncă în condiții extreme de grele. Ieri, liderul sindical îi chema la proteste și pe colegii săi.

 » CITESTE MAI MULTE DESPRE ACEASTA STIRE

Articolul precedent,,MARŞUL PENTRU VIAŢĂ“, ajuns la ediţia a XII-a la Târgu Jiu
Articolul următorCoaliția nu se înțelege pe marile subiecte: energie, PNRR, accize, reducerea CAS. Ciolacu: „Poate are PNL o lampă a lui Aladin”