Acasă Stiri Mehedinti Rusia a fost exclusă din Consiliul Europei. Drapelul a fost dat jos...

Rusia a fost exclusă din Consiliul Europei. Drapelul a fost dat jos din fața sediului de la Strasbourg

28
0

Consiliul Europei a exclus oficial Federația Rusă din cel mai important organism al drepturilor omului de pe continent din cauza invaziei și războiului său început în Ucraina.

Într-o declarație publică, Consiliul Europei a spus că „Federația Rusă încetează să mai fie membră a forului de astăzi, după 26 de ani în care a avut această calitate”.

Decizia vine la o zi după ce Rusia a anticipat excluderea. Marți, Moscova a anunțat că a declanşat procedura ieşirii din Consiliul Europei, acuzând NATO şi UE că au făcut din această organizaţie un instrument în serviciul „expansiunii lor militaro-politice şi economice spre Est”.

Consiliu Europei este instituția care a elaborat Convenția Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Mișcarea are consecințe concrete, a informat marți Reuters. Convenția drepturilor omului va înceta să se aplice Rusiei, iar rușii nu vor mai putea face recurs la Curtea Europeană a Drepturilor Omului împotriva guvernului lor.

 » [ CITESTE TOATA STIREA ]

Articolul precedentGuvernul a aprobat Strategia națională în domeniul drogurilor 2022 – 2026
Articolul următorCiucă, după vizita în R. Moldova: Am putut reconfirma sprijinul concret pentru Republica Moldova în ceea ce privește gestionarea crizei refugiaților