Acasă Stiri Mehedinti Salvamontiști din România și Serbia se antrenează la Rânca

Salvamontiști din România și Serbia se antrenează la Rânca

37
0

Salvamontiștii din România se află la Rânca, la întrunirea profesională a formațiilor de salvare montană ”Rânca Rescue Race” ediția I.

Ediția I se desfășoară sub forma unui concurs profesional cu probe tehnico-aplicative specifice activității de salvare montană.

Peste 120 de salvamontiști sunt prezenți la această acțiune, la activitățile practice sau ca arbitri și observatori.

Serviciile Salvamont Argeș, Bacău, Bihor, Brașov, Cluj, Caraș Severin, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Hunedoara, Lupeni, Mureș, Maramureș, Mehedinți, Prahova, Poiana Brașov, Sinaia, Sibiu, Zărnești, se află alături de un echipaj montan din Serbia.

„Până acum câțiva ani salvamontiștii se reuneau în cadrul raliurilor Salvamont, competiții care aveau un caracter preponderent sportiv, dar prin acesta nouă inițiativă se dorește angrenarea formațiilor Salvamont in activități cu specific strict profesional care să asigure creșterea nivelului de pregătire al structurilor Salvamont. De asemenea, în cadrul evenimentului se vor face prezentări și testări de noi tehnici și echipamente de lucru,

 » [ CITESTE TOATA STIREA ]

Articolul precedentCând ar trebui să se ieftinească benzina și motorina la pompă. Cotația barilului de petrol a scăzut cu 20%
Articolul următorAutorizaţiile de mediu care au expirat pe perioada stării de alertă sunt valabile până la 7 iunie 2022