Acasă Stiri Giurgiu Dan MOTREANU: „România oferă Republicii Moldova ajutor pentru gestionarea crizei refugiaților și...

Dan MOTREANU: „România oferă Republicii Moldova ajutor pentru gestionarea crizei refugiaților și susținere pentru aderarea la UE”

29
0

Republica Moldova are nevoie de sprijinul partenerilor pentru a depăşi provocările cauzate de războiul din Ucraina, a declarat președintele Maia Sandu. Ea a mulțumit autorităților de la București pentru sprijinul acordat.

Maia Sandu a explicat că 100.000 de refugiaţi au rămas în Republica Moldova. „Trebuie să îi ajutăm pe aceşti oameni şi vom face asta în continuare. Mii de familii din toate regiunile ţării găzduiesc oaspeţi din Ucraina. Angajaţi din serviciile de stat, activişti, voluntari s-au mobilizat să ajute refugiaţii. E un efort semnificativ pentru o ţară cu venituri modeste”, a spus Maia Sandu, la finalul unei întrevederi cu preşedintele Klaus Iohannis.

Maia Sandu a mulțumit autorităților de la București pentru sprijinul acordat, constând în alimente, produse de igienă, paturi, benzină, motorină sau păcură. „România a fost mereu alături de Republica Moldova, ajutându-ne să trecem mai uşor peste crize. Ne-aţi sprijinit în pandemia de COVID-19,

Articolul precedentAtmosferă destinsă, șampanie și promisiuni de viitoare colaborări, la ceremonialul semnării protocolului încheiat de Grupul PIRIOU ATG Giurgiu cu APPD Bulgaria! (FOTO + VIDEO)
Articolul următorSUA, ajutor de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina