Acasă Stiri Gorj SUA, ajutor de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina

SUA, ajutor de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina

22
0

Preşedintele american Joe Biden a confirmat miercuri trimiterea unui ajutor militar suplimentar de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina, care include drone şi sisteme antiaeriene.

La cererea preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care s-a adresat miercuri Congresului SUA prin videoconferinţă, „vom ajuta Ucraina să se doteze cu sisteme de apărare antiaeriană suplimentare şi cu o rază mai lungă de acţiune”, a spus Joe Biden într-o scurtă alocuţiune.

Sistemele de apărare antiaeriană „vor garanta că armata ucraineană poate continua să oprească avioanele şi elicopterele care îi atacă populaţia”, a declarat liderul de la Casa Albă, precizând că noul ajutor cuprinde şi drone. Prin noul pachet, suma totală alocată într-o săptămână pentru a sprijini armata ucraineană în faţa invaziei ruse ajunge la valoarea „fără precedent” de un miliard de dolari, potrivit lui Biden.

 » CITESTE MAI MULTE DESPRE ACEASTA STIRE

Articolul precedentDan MOTREANU: „România oferă Republicii Moldova ajutor pentru gestionarea crizei refugiaților și susținere pentru aderarea la UE”
Articolul următorDeltamicron sau Deltacron, noua variantă a coronavirusului