Acasă Stiri Gorj Salarii în creștere pentru polițiști. Sindicat: Nu este suficient!

Salarii în creștere pentru polițiști. Sindicat: Nu este suficient!

Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, Vasile Zelca, a declarat, pentru Bugetul.ro că salariile angajaților din familia ocupațională Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională ar fi trebuit să se majoreze în acest an cu circa 1.000 de lei, conform Legii salarizării nr. 153/2017. Însă, din cauza condițiilor economice actuale, salariile ar urma să crească, în medie, cu 250 de lei. Pentru această creștere însă, în Parlament se află acum în dezbatere o nouă modificare legislativă. Dezbaterea amendamentelor la Pl-x nr. 52/2022 privind adoptarea OUG nr. 130/2021 – prin care a fost stopată, pentru a doua oară, aplicarea grilelor de salarizare prevăzute în Legea-cadru nr. 153/2017 a fost amânată în această săptămână, după ce au mai fost depuse amendamente de către unele ministere/instituții, informează sindicaliștii.

Creșterea salariilor 250-300 de lei nu este suficientă, după cum a declarat Vasile Zelca. Mai ales că din luna iunie se va renunța la plata indemnizației de echipament: 253 de lei de polițist.

 » CITESTE MAI MULTE DESPRE ACEASTA STIRE

Articolul precedentPrima Doamnă a SUA vine în România
Articolul următorIalomița: Senatorul AUR, Rodica Boancă, solicită demiterea managerului Spitalului Județean de Urgență din Slobozia