Acasă Stiri Dolj Casa Albă: SUA ar putea înregistra 100 de milioane de noi cazuri...

Casa Albă: SUA ar putea înregistra 100 de milioane de noi cazuri de COVID-19

Administraţia Biden a lansat un nou avertisment potrivit căruia Statele Unite ar putea înregistra 100 de milioane de cazuri pozitive de Covid-19 în toamnă şi iarnă, în contextul în care oficialii subliniază public necesitatea unei finanţări suplimentare alocate de Congres pentru a pregăti naţiunea să lupte împotriva coronavirusului, relatează CNN.

Estimarea de 100 de milioane de potenţiale cazuri de infectare este bazată pe o serie de modele externe care sunt monitorizate îndeaproape de administraţia Biden şi ar avea loc atât în toamnă, cât şi în iarnă, a declarat un oficial de rang înalt al administraţiei.

Oficialii americani susţin că această estimare se bazează pe ipoteza de bază potrivit căreia nu se alocă resurse suplimentare şi nu se iau măsuri suplimentare de atenuare, precum noi finanţări pentru Covid-19 alocate de Congres sau apariţia unor noi variante periculoase. Casa Albă face publice aceste estimări în contextul în care oficialii îşi reînnoiesc eforturile menite să convingă Congresul să aprobe fonduri suplimentare pentru combaterea virusului şi pe măsură ce SUA se apropie de 1 milion de decese cauzate de coronavirus.

 » CITESTE MAI MULTE DESPRE ACEASTA STIRE

Articolul precedentIncendiu în Năvodari, 20 de persoane evacuate. Primăria își dă cu presupusul pe rețelele de socializare
Articolul următorAlina Gorghiu a fost aleasă președinte al PNL Argeș