Acasă Stiri Valcea FOTO – VIDEO: Succes răsunător al trupei LEIRA la Festivalul național de...

FOTO – VIDEO: Succes răsunător al trupei LEIRA la Festivalul național de teatru de la Brașov ,,De-a Râsu’ Plânsu’

S-a încheiat cea de-a 12-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru ,,De-a Râsu’ Plânsu’ de la Brașov cu un succes răsunător pentru trupa Leira din Râmnicu Vâlcea, coordonată de Doina Miclegzi. ” Experimentul WOYZECK”, după Georg Buchner, a impresionat juraţii, iar elevii Doinei Miclegzi au reuşit să câştige trofeul festivalului.

Trofeul festivalului este o opera de artă, realizat de un artist plastic braşovean. De asemenea, Raluca Hongu a obţinut premiul pentru „Cea mai bună interpretare feminină” din concurs.
Deschiderea festivalului cu public a avut loc vineri, 6 mai 2022, la ora 11.00, iar Gala Premiilor a avut loc sâmbătă, la ora 19.30.
Organizatoriii spun că scopul festivalului este să ofere posibilitatea tinerilor să se exprime prin intermediul teatrului, să-şi demonstreze calităţile artistice, atât cele actoriceşti, cât şi cele dramatic-literare. Festivalul s-a desfăşurat în regim de concurs şi se adresează tinerilor cu aspiraţii spre actorie, regie şi dramaturgie (arta scrisului dramatic).

 » [ CITESTE TOATA STIREA ]

Articolul precedentBogdan Pistol se reinventează politic! Candidează din partea PSD la primăria Râmnicu Vâlcea?
Articolul următor7 mai 2022. Alege viața: Peste 150 de șoferi, testați pentru consum de alcool sau droguri. Bilanțul acțiunii IPJ Alba