Acasă Stiri Giurgiu Dan Motreanu- „20.000 de beneficiari vor primi granturi pentru industria alimentară, acvacultură,...

Dan Motreanu- „20.000 de beneficiari vor primi granturi pentru industria alimentară, acvacultură, piscicultură și agricultură”

„Guvernul Nicolae Ciucă a aprobat acordarea de granturi în valoare de 300 milioane de euro pentru industria alimentară, acvacultură, piscicultură şi agricultură. Măsurile de sprijin vor fi finanțate din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operațional Competitivitate, a explicat Marcel Ioan Boloș, ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, care estimează 20.000 de beneficiari. Măsura face parte din pachetul „Sprijin pentru România”, și este destinată susținerii agriculturii și industriei alimentare, contribuind la reducerea impactului generat de creșterea prețurilor la produsele de bază.

Bugetul pentru granturi pentru capital de lucru se ridică la 250 milioane de euro. Se vor acorda granturi în valoare de 15% din cifra de afaceri pentru întreprinderile mici şi pentru întreprinderile mijlocii, dar nu mai mult de 120.000 de euro. Numărul estimat de beneficiari este 10.000.

Pentru acordarea de microgranturi este alocată suma de 50 milioane de euro. Microîntreprinderile, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale vor primi 5.000 de euro.  » CITESTE MAI MULTE DESPRE ACEASTA STIRE

Articolul precedentSpitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, premiat de Colegiul Medicilor din România
Articolul următorTârgu Jiu: O mașină a luat foc în mers, lângă Lidl