Acasă Stiri Giurgiu Gabriela Horga: ”Ziua Europei este sărbătorită în fiecare an la 9 mai.”

Gabriela Horga: ”Ziua Europei este sărbătorită în fiecare an la 9 mai.”

„Pacea mondială nu poate fi asigurată fără a face eforturi creatoare proporţionale cu pericolele care o ameninţă”, era prima frază din ”Declarația Schuman”, lansată la 9 mai 1950.
La cinci ani după capitularea Germaniei naziste, Robert Schuman, ministrul de externe al Franței, propunea ca țările europene să își plaseze producția de cărbune și oțel sub controlul unei autorități comune, astfel încât un nou război să fie evitat. Ideea, gândită împreună cu Jean Monnet, avea să determine șase țări occidentale să formeze Comunitatea Europeană a Cărbunelui şi Oţelului (1951) și Comunitatea Economică Europeană (1957).
Succesul acestui proiect a atras și alte țări, astfel încât Uniunea Europeană, cum se numește din 1993, are astăzi 27 de state.
România s-a alăturat Uniunii Europene în 2007. Avem parte de democrație, de pace iar nivelul de trai a crescut. Credeam că, odată obținute, nu ni le mai ia nimeni. Războiul declanșat de Rusia în Ucraina ne-a demonstrat că sunt valori care trebuie apărate în permanență.  » CITESTE MAI MULTE DESPRE ACEASTA STIRE

Articolul precedentOasele bărbatului găsit carbonizat într-o mașină, într-un lan de rapiță ar putea fi ale unui om de afaceri italian, ce locuia într-o vilă , în Giurgiu, conform declarației unei menajere…(Foto + VIDEO)
Articolul următorEducaţia…şi Lecţia de viaţă! – Despre relaţia complexă dintre Dumnezeu şi om – ,,Toată ştiința mea de carte, dacă nu este trăită cu adevărat şi cu apropiere de Dumnezeu, nu face decât «să umple văzduhul de cuvinte!»”. HRISTOS A ÎNVIAT! ADEVĂRAT A ÎNVIAT