Acasă Stiri Mehedinti Miron Mitrea despre pensiile parlamentarilor: „Temă electorală și populism”

Miron Mitrea despre pensiile parlamentarilor: „Temă electorală și populism”

Analistul politic Miron Mitrea consideră că tema pensiilor foștilor parlamentari va fi una mereu folosită de policienii aflați la putere pentru a câștiga capital electoral.

„Am fost 19 ani în Parlament, a existat mereu problema pensiilor. În 1997, au venit niște colegi mai în vârstă să vină să sprijină legea pensiilor. Mi s-a părut stupid. Există această diferență de viață. Când ești tânăr ești entuziast, ești departe de pensie. Este diferență între parlamentarii de acum 5-6 ani. Acum salariile sunt mai mari.

Eu sunt pensionar cu vreo 5.000 de lei, dar am lucrat ceva, vreo 40 de ani. Dacă nu aș avea firmă, aș fi supărat că nu s-ar da această indemnizație parlamentară. Asta a fost politica, era indemnizație nu era salariu. E doar vina parlamentarilor. A fost o lege a pensiilor și a măcelărit-o Băsescu. Când se ajunge la pensii, singurele de care se atinge lumea sunt cele ale parlamentarilor.

 » [ CITESTE TOATA STIREA ]

Articolul precedentMuzeul Naţional al Agriculturii prezintă: Caloianul – rugă pentru setea pământului
Articolul următorBobby Păunescu: „Raportul Departamentului de Stat spune că se încalcă drepturile omului. Nu avem nicio reacție de la MAI cu amenda”