Acasă Stiri Constanta „Noi suntem români (nimeni nu-i perfect)”. Lansare de carte și dialog cu...

„Noi suntem români (nimeni nu-i perfect)”. Lansare de carte și dialog cu autorul, Radu Paraschivescu

„Noi suntem români. (nimeni nu-i perfect)”. Lansare de carte și dialog cu autorul, Radu Paraschivescu

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța, cu sediul pe str. Mircea cel Bătrân, nr. 104 A, în colaborare cu Editura Humanitas, organizează joi, 12 mai, la ora 17.30, în Aula Bibliotecii, o masă rotundă cu prilejul lansării cărții de eseuri Noi suntem români. (nimeni nu-i perfect) (editura Humanitas, 2022) a scriitorului Radu PARASCHIVESCU. Istoricul și criticul literar prof. univ. dr. habil. Angelo MITCHIEVICI, directorul Bibliotecii, va fi amfitrionul și partenerul de dialog al scriitorului.

Radu Paraschivescu este unul dintre intelectualii cu o prezență intensă și constructivă în viața publică, participant la numeroase emisiuni de radio, un comentator avizat al societății românești actuale, un prozator talentat, un traducător subtil, un observator atent la tot ceea ce-l înconjoară. O preocupare majoră a sa a vizat însă ceea ce ține de identitatea românească profundă și de cea superficială deopotrivă, de singularitatea fenomenului românesc, de felul în care trăim împreună în țara noastră.

 » CITESTE MAI MULTE DESPRE ACEASTA STIRE

Articolul precedentAnunţ public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu GURA IALOMITEI SOLAR S.R.L.
Articolul următorCum va arăta noul campus școlar din Ovidiu