Acasă Stiri Mehedinti VIDEO | Icoana Maicii Domnului pictată de Sfântul Apostol și Evanghelist Luca...

VIDEO | Icoana Maicii Domnului pictată de Sfântul Apostol și Evanghelist Luca a ajuns în premieră în România

Icoana Maicii Domnului pictată de apostolul Luca a ajuns în premieră în România. Până pe 10 Mai, icoana se va afla la Mănăstirea Pantocrator din localitatea Drăgănești-Vlașca, județul Teleorman. Tot aici se află și moaștele Sfântului Ierarh Luca al Crimeei și cele ale Sfintei Mironosițe Maria Magdalena. 

Chipul Maicii Domnului de pe icoană se apropie cel mai mult de cel real, deoarece este una dintre cele trei icoane pictate de Sfântul Apostol și Evanghelist Luca, la cererea Sfintei Fecioare.

„Toți întrebau: mai există cineva care l-a văzut pe Hristos? Auzind că trăiește mama lui, toți au vrut s-o cunoască, dar nu puteau ajunge. Așa că i-a cerut apostolului să reprezinte acest chip al său și au urmat mai multe, trimise în toată lumea creștină”, a declarat Sebastian Serdaru, starețul Mănăstirii Pantocrator.

Pictura a părăsit în ultimii 2.000 de ani doar de două ori Grecia. Prima dată a fost dusă în Rusia,

 » [ CITESTE TOATA STIREA ]

Articolul precedentTrafic rutier restricționat, luni, în zona centrală din Ploiești. Garda de Onoare va defila de Ziua Europei
Articolul următorAccident pe Centura de Vest a Ploieștiului. Trei autoturisme implicate, trafic restricționat pe sensul spre București – UPDATE