Acasă Stiri Giurgiu Dan MOTREANU: „Guvernul a aprobat ordonanța privind acordarea voucherelor pentru persoanele defavorizate”

Dan MOTREANU: „Guvernul a aprobat ordonanța privind acordarea voucherelor pentru persoanele defavorizate”

„Guvernul Nicolae Ciucă a aprobat o ordonanță de urgență privind acordarea de vouchere în valoare de 250 de lei pentru persoanele defavorizate. De aceste vouchere, acordate o dată la două luni, vor beneficia trei milioane de persoane. Costul măsurii se ridică la aproximativ 3,1 miliarde de lei, jumătate din această sumă fiind asigurată din fonduri europene, iar cealaltă jumătate va proveni de la bugetul de stat.

Sprijinul material pentru categoriile de populație vulnerabile are drept scop compensarea unei părți din cheltuielile cu hrana, prin acordarea unor tichete sociale, pe suport electronic, pentru achiziționarea de produse alimentare de bază și/sau pentru asigurarea de mese calde. Beneficiarul poate să opteze pentru produsele alimentare sau pentru masa caldă. Poşta Română va distribui tichetele.
De acest sprijin vor beneficia:
pensionarii ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1500 lei;
persoanele încadrate în grad de handicap grav,  » CITESTE MAI MULTE DESPRE ACEASTA STIRE

Articolul precedentScade numărul ucrainenilor care vin în România
Articolul următorPatriarhul Daniel, apel pentru autorecenzare: Declararea apartenenței religioase, importantă pentru viitorul țării