Acasă Stiri Olt De ce trebuie ca 10 Mai să fie ziua naţională a României/...

De ce trebuie ca 10 Mai să fie ziua naţională a României/ Un comentariu de scriitorul Gheorghe Atanasescu

Timp de 80 de ani, din 1867, până în 1947, ziua de 10 Mai a fost sărbătoarea Naţională a României, ea câştigând în primii 15 ani trei semnificaţii care au impus-o definitiv în conştiinţa naţiunii şi i-au dat caracterul peren al unei adevărate zile naţionale.

De aproape 70 de ani, propaganda comunistă face totul pentru a falsifica istoria şi pentru a face uitată această zi-simbol, impunând adoptarea unor alte date ca sărbători naţionale, date care nu au avut şi nu au în ele importanţa încărcării semnificative a unei astfel de zile.

Incultura istorică în care a fost ţinut poporul român și care este una dintre caracteristicile oricărui regim dictatorial, cu precădere al celui comunist, face ca să nu se ştie, în general, care sunt cele trei criterii, corespunzând a trei tipuri de state, după care se stabileşte ziua naţională în lume.

Astfel, pentru statele cu trecutul istoric independent stabilit încă din epoca medievală şi care şi-au păstrat regimul monarhic,

 » [ CITESTE TOATA STIREA ]

Articolul precedent“Tinerii teleormăneni și Uniunea Europeană”, dezbatere-concurs cu peste 80 de liceeni participanți
Articolul următorDeputatul PNL Maria Stoian, vot pentru introducerea disciplinei opționale “Istoria Revoluției din 1989 și a schimbării de regim din România”