Acasă Stiri Gorj Federațiile din CEO cer să nu se renunțe la cărbune, până când...

Federațiile din CEO cer să nu se renunțe la cărbune, până când nu vor exista capacități capabile să-l înlocuiască. Marioneta lui Mitrescu și Miruță percepe exact invers!

Două dintre federațiile sindicale din cadrul Complexului Energetic Oltenia solicită, printr-o adresă remisă Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, păstrarea în funcțiune a grupurilor pe lignit până când vor fi introduse în SEN noi capacități de producere a energiei, la aceeași capacitate orară. Adresa, publicată la finele săptămânii trecute, e cât se poate de clară, însă Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, a înțeles total invers mesajul FNME și Federației ,,Univers” și a afirmat că acestea ,,își dau girul la închiderea mineritului” (?!).

Federația Națională Mine Energie și Federația Univers au formulat observații, la finele săptămânii trecute, cu privire la Planul teritorial pentru tranziție justă, aflat în dezbatere publică, pe care le-au trimis Consiliului Județean Gorj și Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene. Sindicaliștii cer să nu se renunțe la cărbune, până când nu vor exista alte capacități de producere a energiei nepoluante capabile să-l înlocuiască în sistemul energetic național.

 » CITESTE MAI MULTE DESPRE ACEASTA STIRE

Articolul precedentȘefii de federații sindicale din CEO aduc observații Planului de Tranziție Justă și se adresează ministerului pe care l-a condus și Dan Vîlceanu
Articolul următorAlexandra Păcuraru: Români, treziți-vă! Acum este timpul să fim uniți!