Acasă Stiri Gorj Ziua Independenţei Naţionale a României

Ziua Independenţei Naţionale a României

Ziua Independenţei Naţionale a României este sărbătorită, începând din acest an, la data de 10 mai, în urma adoptării Legii nr. 189 din 8 iulie 2021, fiind zi de sărbătoare naţională, lucrătoare.

„Aniversăm astăzi 145 de ani de la declararea Independenței României, într-un context deosebit de complicat pentru Europa, generat de războiul brutal și neprovocat declanșat de Federația Rusă împotriva unui alt stat suveran, Ucraina.

Alături de Marea Unire, Independența este unul dintre pilonii statului român modern, iar celebrarea acestui moment reprezintă un prilej potrivit de a rememora evenimentele definitorii pentru istoria națiunii noastre. (…) Astăzi, când suntem martorii resuscitării unei mentalități imperialiste, în numele căreia un stat independent este supus unei agresiuni barbare, semnificația zilei de 10 Mai 1877 în istoria României este cu atât mai relevantă.

Libertatea, dreptul națiunilor de a-și alege și construi propriul destin, protejarea vieții și a demnității umane,

 » CITESTE MAI MULTE DESPRE ACEASTA STIRE

Articolul precedentPatriarhul Daniel, apel pentru autorecenzare: Declararea apartenenței religioase, importantă pentru viitorul țării
Articolul următorPe 16 mai începe colectarea datelor de către recenzorii de teren, prin interviuri faţă în faţă