Acasă Stiri Giurgiu Dan Motreanu: „Guvernul Ciucă a alocat 3,5 miliarde de lei pentru compensarea...

Dan Motreanu: „Guvernul Ciucă a alocat 3,5 miliarde de lei pentru compensarea creșterii prețurilor la materialele de construcții”.

„Guvernul Nicolae Ciucă a aprobat o ordonanță de urgență prin care alocă 3,5 miliarde de lei, din fonduri externe nerambursabile, pentru compensarea creșterii prețurilor la materialele de construcții.

Este cea de-a două tranșă din pachetul de 5,2 miliarde de lei dedicat compensării creșterii prețurilor la materialele de construcții. Măsura face parte din pachetul economico-social „Sprijin pentru România”, prezentat de premierul PNL, Nicolae Ciucă, și vizează ajustarea preţului la proiectele cu finanţare din fonduri externe nerambursabile. În această categorie se încadrează proiectele de infrastructură de transport, proiectele de reţele de apă şi canalizare, proiectele de gestiune a deşeurilor şi proiectele cu finanţare din POR.

Peste 5000 de contracte aflate în derulare sunt vizate de această măsură, iar impactul financiar este de peste un miliard de euro. Actul normativ nu permite ajustări de preț care să depășească 50% din prețul inițial al contractului de achiziție și ia în calcul și eventualele modificări succesive,  » CITESTE MAI MULTE DESPRE ACEASTA STIRE

Articolul precedentDeputatul de Ilfov Daniel Ghiţă cere demisia ministrului UDMR Tanczos Barna şi se întreabă câtă încredere mai poate avea România într-un ministru „care nu ratează nicio ocazie de a trăda simbolurile naționale”
Articolul următorVa crește vârsta de pensionare pentru femei