Acasă Stiri Gorj Tulburări de creștere la copii

Tulburări de creștere la copii

Procesul creșterii și dezvoltării începe din momentul concepției și durează până la maturitate, perioadă în care organismul este supus unei permanente modificări morfofuncționale și psiho-intelectuale.
Este important să urmărim evoluţia dezvoltării copiilor. Deficienţele de creştere pot fi şi semne ale altor probleme de sănătate. Trebuie să vă asiguraţi că în aceste cazuri copilul este consultat pentru un diagnostic.
Creșterea este un fenomen complex, determinat de factori genetici, dar și de mediu și eventuale boli cronice. Dacă apare o tulburare de creștere și aceasta nu este tratată, poate avea efecte negative asupra copilului.
Creșterea staturală sau înălțimea copilului se măsoară în poziție culcată în primii doi ani de viață, apoi în ortostatism cu ajutorul taliometrului. Creșterea scheletului are două componente: una calitativă și alta cantitativă și este influențată de numeroși factori (genetici, psihosociali, geografici, culturali, hormonali).
Creșterea normală se definește printr-o talie cu +/-2DS față de înălțimea medie a copiilor de aceeași vârstă și sex sau între percentilele 3 și 97.

 » CITESTE MAI MULTE DESPRE ACEASTA STIRE

Articolul precedentUn tânăr din Putineiu a fost arestat , după ce a tâlhărit, împreună cu alți doi minori, un cetățean de 56 de ani….
Articolul următorRecensământ: Perioada pentru autorecenzare, prelungită.