Acasă Stiri Galati Zeci de șoferi au devenit pietoni

Zeci de șoferi au devenit pietoni

Timp de câteva zile, la nivelul statelor Uniunii Europene, s-a desfășurat acțiunea Alcohol&Drugs, în scopul prevenirii și combaterii evenimentelor rutiere provocate de conducătorii auto aflați la volan sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. În cadrul acțiunii, polițiștii rutieri gălățeni au verificat peste 1 700 de conducători auto și au aplicat 66 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 95 700 de lei, celor depistați la volan sub influența alcoolului. Totodată, 66 de permise de conducere au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Cu ocazia aceleiași acțiuni, polițiștii rutieri au constatat 12 infracțiuni de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și 4 de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

De exemplu, pe strada Feroviarilor, din municipiul Galați, polițiștii au depistat la volanul autoturismului, un bărbat, de 48 de ani, aflat sub influența alcoolului. La testarea alcoolscop, acesta a prezentat valoarea de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

 » CITESTE MAI MULTE DESPRE ACEASTA STIRE

Articolul precedentCurtea de Apel Bucureşti a dat sentinţele definitive în Dosarul Colectiv
Articolul următorCei care nu merg la medicul de familie pentru serviciile de prevenție ar putea fi sancționați