Acasă Stiri Valcea 13 Mai, Ziua Dorului. Ce este dorul și de ce nu se...

13 Mai, Ziua Dorului. Ce este dorul și de ce nu se poate traduce în alte limbi

În 13 mai 2015, România a sărbătorit pentru prima dată Ziua Dorului. Iniţiativa le-a aparţinut membrilor trupei Vunk, care au vrut să dedice această zi tuturor celor care se simt departe de ţară, de cei dragi sau de copilărie.

Iniţiativa Zilei Internaţionale a Dorului aparţine Oraşului Minunilor, o mişcare socială iniţiată în 2014 de trupa Vunk. Pentru a celebra această zi, membrii trupei Vunk au lansat, în 2015, un clip, de 3 minute şi o pagină de Facebook. Pentru a marca Ziua Dorului, în anul 2019, Vunk a lansat melodia „Mi-e dor de tine”, o baladă, o recunoaștere și o acceptare a unui sentiment puternic.

„Dorul este o emoție pe care o trăim des – ne e dor aproape zilnic de oameni, de locuri, de arome, de perioade din viață care au trecut. Mai mult, ne e dor de cum ne simțeam noi lângă o persoană specială sau într-o situație care a mișcat ceva în noi.De aici și ideea de zi dedicată Dorului.

 » [ CITESTE TOATA STIREA ]

Articolul precedentCum s-a produs accidentul mortal din Plopu. O fetiță de 8 ani a murit
Articolul următorAnunț privind lansarea Ofertei Publice de Preluare Obligatorie a PREBET S.A. Aiud, la prețul de 1,84 lei/acțiune, aprobat prin decizia A.S.F nr. 558/11.05.2022