Acasă Stiri Gorj Cursuri de muzeograf pentru o nouă serie, în Mitropolia Olteniei

Cursuri de muzeograf pentru o nouă serie, în Mitropolia Olteniei

Fundația Pastoral-Misionară „Sfântul Nicodim” din cadrul Arhiepiscopiei Craiovei organizează, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, cursuri de perfecționare muzeograf. Cursurile sunt unice în cadrul Bisericii Ortodoxe Române, fiind adresate personalului din mănăstiri și din biserici, din seminarii, muzee și biblioteci.
Inițiativa organizării acestui curs a aparținut Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Irineu, care a subliniat misiunea muzeografului aflat sub ocrotirea Sfântului Nicodim de la Tismana: „Este pentru noi o bucurie, în cadrul Mitropoliei Olteniei, că am putut să realizăm aceste cursuri de muzeograf care doresc să creeze o legătură între cultura și civilizația noastră și omul contemporan. Îi mulțumim Sfântului Nicodim, care este Ocrotitorul muzeografilor, cel care a reorganizat monahismul românesc, care a readus în prim plan viața religioasă a strămoșilor noștri. Muzeograful nu este un om care doar povestește, ci și un îndrumător pe calea mântuirii. El este acela care îndrumă și călăuzește. Muzeograful este acela care vorbește despre un trecut care este veșnic prezent.

 » CITESTE MAI MULTE DESPRE ACEASTA STIRE

Articolul precedentCel mai lung pod pietonal suspendat din lume, inaugurat în Cehia
Articolul următorAsistenții medicali, de ziua lor. „Meserie grea, dar frumoasă. Cei doi ani de pandemie mi s-au părut 10!”