Acasă Stiri Olt Sute de mii de bugetari, lăsaţi fără salarii. Când ar putea primi...

Sute de mii de bugetari, lăsaţi fără salarii. Când ar putea primi banii restanţi. Explicaţiile Ministerului Finanţelor

Sute de mii de bugetari nu şi-au încasat salariile vineri. În replică, Ministerul Finanţelor a dat asigurări că dispune de fondurile bugetare necesare pentru plata tuturor drepturilor salariale din sistemul bugetar

Sute de mii de bugetari nu şi-au primit vineri salariile. Ministerul Finanţelor susţine că nu sunt probleme cu banii şi dă vina pe „disfuncţionalitaţi ale sistemelor informatice”.

„Ministerul Finanţelor dă asigurări că dispune de fondurile bugetare necesare pentru plata tuturor drepturilor salariale din sistemul bugetar. Din motive obiective, în data de 13 mai 2022, s-au înregistrat disfuncţionalitaţi ale sistemelor informatice partajate care asigură transferul sumelor în sistemul bancar, precum şi în sistemul de plăţi interbancare, înregistrându-se întârzieri parţiale la plată”, precizează sâmbătă Ministerul Finanţelor.

Instituţia precizează că 60% din obligaţiile de plată au fost realizate la timp, iar restul operaţiunilor de transfer se vor realiza luni şi că în toate cazurile este vorba despre termene de plată scadente în zilele de 14 şi 15 mai.

 » [ CITESTE TOATA STIREA ]

Articolul precedent15 mai – Ziua Internațională a Familiei
Articolul următorMai multe categorii de bugetari nu și-au încasat salariile vineri. Ministerul Finanţelor asigură că dispune de fondurile bugetare necesare