Acasă Stiri Dolj Oamenii care purtau coșciugul jurnalistei ucise în Cisiordania, loviți de polițiștii israelieni

Oamenii care purtau coșciugul jurnalistei ucise în Cisiordania, loviți de polițiștii israelieni

Între poliţia israeliană şi palestinieni îndoliaţi strânşi în jurul sicriului lui Shireen Abu Akleh, jurnalistă a postului TV Al-Jazeera, au avut loc ciocniri vineri în debutul procesiunii funerare la Ierusalim, informează Digi24.

Poliţişti israelieni mascaţi i-au lovit pe oamenii care purtau coșciugul lui Shireen Abu Akleh și s-au ciocnit cu zeci de palestinieni care fluturau steaguri şi cântau în curtea spitalului Sfântul Iosif din Ierusalimul de Est anexat.

Scenele de violenţă au scos în evidenţă furia în creştere după omorârea jurnalistei palestiniano-americane Abu Akleh, al cărei deces riscă să inflameze şi mai mult conflictul deja existent.

Abu Akleh, care acoperea jurnalistic situaţia din teritoriile palestiniene şi Orientul Mijlociu de peste două decenii, a fost împuşcată mortal în cap în timp ce relata miercuri despre un raid israelian în Cisiordania ocupată. Ea purta o vestă antiglonţ pe care scria „Presă” şi o cască de reporter.

 » CITESTE MAI MULTE DESPRE ACEASTA STIRE

Articolul precedentVa ataca Putin NATO? Garry Kasparov: Am ajuns în punctul în care, indiferent ce va face, își va înrăutăți situația
Articolul următorSe strică vremea în București și 13 județe