Acasă Stiri Giurgiu Autoritățile româno-bulgare intensifică demersurile pentru implementarea proiectului „Fast Danube” de navigație pe...

Autoritățile româno-bulgare intensifică demersurile pentru implementarea proiectului „Fast Danube” de navigație pe Dunăre

18
0

Bulgaria şi România caută finanţare din partea UE pentru a asigura condiţii normale de navigaţie pe Dunăre în mai multe zile din an şi pentru a permite navelor cu o capacitate mai mare de transport să utilizeze calea navigabilă, a declarat ministrul bulgar al transporturilor şi comunicaţiilor, Nikolai Sabev, la Ruse, transmite Agerpres.
Acesta a spus că cele două ţări îşi intensifică eforturile pentru a implementa proiectul european Fast Danube, transmite BTA.
Fast Danube este un proiect multianual finanţat în cadrul Mecanismului pentru interconectarea Europei. Proiectul beneficiază de o finanţare de 85% din partea UE şi de 15% de la bugetul de stat.
Partenerii proiectului sunt administraţiile căilor navigabile din România şi Bulgaria – Administraţia Fluvială a Dunării de Jos Galaţi şi Agenţia Executivă pentru Explorarea şi Întreţinerea Dunării din Ruse. Bugetul total al proiectului este de 5.252.000 de euro.
(Jurnal)

Articolul precedent3 bărbați trimiși în judecată pentru trafic de influență și dare de mită
Articolul următorAtenție la șerpi! În Motru și Târgu Jiu au fost gasiți și în mașini